Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Koude noedelsalade met kip en gember

Koude noedelsalade met kip en gember

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Klop de rijstazijn, de sojasaus, de tahin, de gember, de knoflook, de honing en de vissaus in een kommetje door elkaar. Blijf kloppen en voeg de sesamolie geleidelijk toe tot er een mooi gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en zet de dressing opzij.

  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Meng de noedels in een grote kom met de gekookte kip, de rodekool, de komkommer, de koriander, het basilicum, de helft van de sesamzaadjes en de helft van de dressing.

  3. Verdeel de salade over borden. Besprenkel met de overige dressing. Garneer met de lente-ui en de overige sesamzaadjes. Je kunt de salade tot 24 uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Per portie: 515 kcal | 44 g koolhydraten | 37 g eiwit | 20 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!