Krokante aubergine met harissa-olie en tijm
Eenvoudig2 personen70 minuten bereiden3 minuten wachten
Janneke Philippi: "Deze eenvoudige aubergines hebben alles in zich: ze zijn zacht, pittig én krokant. Serveer ze met quinoa of (wilde) rijst. Lekker met een schaaltje olijvenmayonaise."
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1½ el olijfolie
- 2 tl harissa
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 2 tenen knoflook
- ½ tl gemalen komijn
- 2 sneden wit casinobrood
- 2 takjes tijm
- staafmixer met hakmolen
- ovenschaal
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees kruislings 1 cm diep in. Meng 1 eetlepel olijfolie met de harissa. Bestrijk de snijvlakken van de aubergines met de harissa-olie.
- Schenk het blik gepelde tomaten in een maatbeker. Voeg 1 teen knoflook, de komijn en 100 ml water toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schenk de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de aubergines op de bolle kant in de tomatensaus. Bak in de voorverwarmde oven de aubergines 20 minuten.
- Doe het brood in de hakmolen. Pers 1 teen knoflook erboven. Voeg ½ eetlepel olijfolie met de blaadjes van de takjes tijm toe en maal fijn. Voeg zout naar smaak toe.
- Neem de aubergines uit de oven en verdeel het kruim over het snijvlak. Schuif de aubergines weer terug in de oven en bak ze nog 20 minuten, tot het broodkruim goudbruin en krokant is.