Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Krokante ‘chips’ van Libanees platbrood met yoghurtdip

Krokante ‘chips’ van Libanees platbrood met yoghurtdip

In samenwerking met SOUQ
  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de yoghurtdip

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrijk de platbroden aan beide zijden met wat olijfolie. Meng het paprikapoeder, het uienpoeder, het zout en het knoflookpoeder. Bestrooi de platbroden met dit mengsel aan beide zijden. Leg de broden op een bakplaat of rooster en bak in ca. 12 minuten krokant in de oven.

  2. Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de sjalot, de harissa en wat zout en peper. Strijk het yoghurtmengsel uit over een schaaltje en druip er de granaatappelmelasse over. Bestrooi met grof gemalen zwarte peper en gehakte pistachenootjes. Breek de knapperige platbroden in stukken en serveer met de dip.

Per portie: 162 kcal | 14 g koolhydraten | 4 g eiwit | 10 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)