Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kruidige pilav met kip

Kruidige pilav met kip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Met dit recept maak je een kruidige pilav met kip. Een lekker (én) makkelijk hoofdgerecht. En het beste? Je bent snel klaar.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de ui, de knoflook, de specerij en en het citroensap in een ovenschaal waar de kippendijen net in passen.

  3. Voeg de olijfolie en wat zout en peper toe en hussel goed door elkaar. Leg de kippendijen erbovenop en bestrooi met zout en peper. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ca. 20 minuten in de oven.

  4. Verwijder het folie en bak nog ca. 20 minuten verder in de oven. Haal de kippendijen uit de ovenschaal en leg even apart. Roer de rijst en ¾ van de dille door het ui-specerijenmengsel.

  5. Leg de kip er weer bovenop en bak het geheel nog ca. 10 minuten verder. Garneer met de overige dille en serveer.

Per portie: 496 kcal | 43 g koolhydraten | 28 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)