Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Kruidige ribbetjes in rode wijn met zoete aardappel

Kruidige ribbetjes in rode wijn met zoete aardappel

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ribbetjes langs de botten van elkaar. Bestrooi met zout en peper. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappels, was ze en snijd ze grof. Snijd het spek in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en braad er de ribbetjes rondom bruin in. Neem de ribbetjes uit de pan en bak het spek, de ui en de knoflook ca. 5 minuten in het bakvet. Blus af met de rum en maak met een houten spatel de aanbaksels los van de bodem. Voeg de ribbetjes opnieuw toe. Voeg de rode wijn, de kalfsfond, de kaneelstokjes, het gemberpoeder, zout en peper toe. Breng aan de kook en kook ca. 3 uur afgedekt op laag vuur. Schep af en toe het vet eraf.

  3. Voeg ca. 20 minuten voor het einde van de kooktijd de zoete aardappels toe en kook ze gaar.

Per portie: 977 kcal | 18 g koolhydraten | 94 g eiwit | 45 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)