Bereiding

In Örtakoy, een wijk gelegen onder één van de twee bruggen in Istanbul die Europa en Azië met elkaar verbinden, vind je de Kumpir. Dit typisch Turkse streetfood is niet meer dan een grote ovengebakken aardappel die gevuld wordt met roomboter, kaas en groenten naar keuze. Eenvoudig, maar zeker niet minder lekker. Wij maakten onze eigen variant op de Kumpir, mét de toevoeging van Súcuk, een Turkse knoflookworst die de aardappel net wat meer bite geeft!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht:
    175°C / gas: stand 3). Was de aardappels en
    dep ze droog. Verpak de aardappels in aluminiumfolie.
    Pof de aardappels in ca. 1 uur gaar op een
    rooster in de oven.
  2. Pel en snipper de rode ui. Snijd de augurken in
    plakjes. Snijd de sucuk in blokjes. Laat de mais uitlekken.
    Snijd de olijven in plakjes.
  3. Controleer of de aardappels gaar zijn en neem
    ze uit de oven. Snijd in de lengte een kapje van de
    aardappels af. Schep het binnenste van de aardappels
    los met een vork of lepel maar zorg dat de schil
    intact blijft. Verkruimel de feta en meng hem door
    het aardappelkruim.
  4.  Meng de augurken, de ui, de sucuk, de maïs
    en de olijven. Vul de aardappels met dit mengsel.
    Bedruppel met de tabasco en de olijfolie. Schep de
    yoghurt over de vulling.

Meer weten over Istanbul en haar streetfood, lees dan onze blog!