Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Kwark-rozijnenbol met amandelschaafsel

Kwark-rozijnenbol met amandelschaafsel

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Kwark geeft zoetigheid een frisse kick. We zien we hem graag terug in zoete broodjes, taarten en toetjes. Met deze kwarkbol steel je de show tijdens lunch of brunch.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Kwark geeft zoetigheid een frisse kick. We zien we hem graag terug in zoete broodjes, taarten en toetjes. Met deze kwarkbol steel je de show tijdens lunch of brunch.

Bereiding

  1. Wel de rozijnen ca. 25 minuten in warm water. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een ruime kom. Kluts de eieren. Klop er de kwark, 2 el olie, de rozijnen, de suiker, het zout en de vanillesuiker doorheen. Meng het kwarkmengsel kort met de bloem tot een plakkerig deeg. Meng niet langer dan nodig is.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schep het beslag in een met olie ingevette springvorm (18 cm Ø). Bak de kwarkbol 35-40 minuten in de oven. Kluts de eidooier met de melk. Bestrijk het beslag na ca. 15 minuten baktijd met het eimengsel. Bestrooi de bol met het amandelschaafsel en de rietsuiker. Controleer de gaarheid van de kwarkbol met een houten prikker, deze moet er droog en schoon uitkomen.

© Foto’s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!