Kwark-rozijnenbol met amandelschaafsel
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Wel de rozijnen ca. 25 minuten in warm water. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een ruime kom. Kluts de eieren. Klop er de kwark, 2 el olie, de rozijnen, de suiker, het zout en de vanillesuiker doorheen. Meng het kwarkmengsel kort met de bloem tot een plakkerig deeg. Meng niet langer dan nodig is.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schep het beslag in een met olie ingevette springvorm (18 cm Ø). Bak de kwarkbol 35-40 minuten in de oven. Kluts de eidooier met de melk. Bestrijk het beslag na ca. 15 minuten baktijd met het eimengsel. Bestrooi de bol met het amandelschaafsel en de rietsuiker. Controleer de gaarheid van de kwarkbol met een houten prikker, deze moet er droog en schoon uitkomen.