Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de ui in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer de miso erdoorheen. Schraap alles in een kom en laat iets afkoelen. Voeg de salie, het broodkruim, de zwarte peper, het worstvlees en een snufje zout toe en meng alles door elkaar.
  2. Rek de plakken spek een beetje uit en leg ze in een cakeblik (ca. 25×12 cm) zodat ze elkaar iets overlappen. Zorg dat het hele cakeblik bekleed is met het spek en laat het spek aan de randen overhangen.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schep ¼ van het worstmengsel in het cakeblik, druk aan en strijk glad. Verdeel de pistachenoten erover. Verdeel ¼ van het worstmengsel over de noten in het cakeblik en druk aan. Verdeel hier de cranberry’s over. Verdeel hier weer ¼ van het worstmengsel over, daarna de uienchutney en eindig met de rest van het worstmengsel. Druk een beetje aan, strijk glad en vouw het overhangende spek over de vulling heen.
  4. Bak 45-50 minuten in de oven tot de vulling gaar is. Laat ca. 5 minuten afkoelen in de vorm. Giet voorzichtig het vocht uit het cakeblik en stort het gehaktbrood op een snijplank of serveerschaal. Snijd in plakken en serveer.

Per portie: ca. 599 kcal
24 g eiwit | 42 g vet | 29 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Anna Glover Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Ella Tarn