Bereiding

  1. Kook de wortel en de bloemkool los van elkaar in kokend water met ½ tl zout in ca. 15 minuten gaar. Giet beide los van elkaar af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Roerbak de spinazie met 1 el water tot de spinazie geslonken is en laat uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Pureer de wortel, de bloemkool en de spinazie los van elkaar met telkens 2 eieren en 2 el kookroom in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree. Breng de wortelpuree op smaak met het paprikapoeder, zout en peper en roer er ½ tl agar agar doorheen. Breng de bloemkoolpuree op smaak met het komijnpoeder, zout en peper en roer er ½ tl agar agar doorheen. Breng de spinaziepuree op smaak met het knoflookpoeder, de nootmuskaat, zout en peper en roer er het laatste ½ tl agar agar doorheen.
  3. Vet een cakeblik (28 cm lang) heel erg goed in met de bakspray. Verdeel de wortelpuree over het cakeblik en strijk glad. Verdeel hier de spinaziepuree over en strijk glad. Eindig met de bloemkoolpuree en strijk glad. Zet het cakeblik 30 minuten in de oven. Haal het cakeblik uit de oven en laat de paté ca. 1 uur afkoelen in het blik. Stort de paté op een plank of schaal.
  4. Meng de rucola met wat olijfolie en citroensap naar smaak. Snijd de paté in plakken en garneer met de rucola. Bestrooi met extra zout en peper en besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers