Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Lamsbout met vier kruiden

Lamsbout met vier kruiden

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Tip
Voor een perfect en precies resultaat gebruik je een kernthermometer. De kerntemperatuur van deze lamsbout moet ca. 60°C zijn.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Was de kruiden en schud ze goed droog. Pluk of ris de blaadjes van de takjes. Hak de kruiden fijn en meng ze door de boter.

  2. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en wrijf het in met de kruidenboter. Rol het vlees op en bind het met keukengaren op tot een strakke rol.

  3. Verhit de olie en 1 el boter in een pan en braad het vlees in ca. 8 minuten rondom aan. Halveer de teentjes knoflook. Leg het vlees in een ovenschaal, verdeel er de knoflook omheen en zet ca. 50 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van ca. 60°C is bereikt.

  4. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 10 minuten rusten.

Per portie: 742 kcal | 1 g koolhydraten | 38 g eiwit | 66 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Bunzlau Castle www.bunzlaucastle.com, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (14 stemmen)