Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Lamsbout met munt-basilicumpesto

Lamsbout met munt-basilicumpesto

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de munt, het basilicum en de peterselie en schud ze droog. Hak de munt, het basilicum en de helft van de peterselie grof. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Rasp de parmezaan. Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil eraf. Halveer de citroen en pers hem uit. Maal de gehakte kruiden, de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en de citroenschil in de keukenmachine of de vijzel tot een pesto. Voeg geleidelijk 125 ml olijfolie toe. Breng op smaak met de helft van het citroensap.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Snijd de huid van de lamsbout kruislings ondiep in. Leg de bout in een braadslee en bestrooi hem met zout en peper. Wrijf de bout goed in met de helft van de pesto. Rooster de lamsbout ca. 1 uur en 45 minuten in de oven. Was de krielaardappels en droog ze goed af. Meng ze met 2 el olijfolie en leg ze de laatste ca. 35 minuten in de braadslee bij de lamsbout.

  3. Breng in een pan water aan de kook. Pel en snipper de sjalot en 1 teentje knoflook. Maak de asperges schoon. Kook de asperges ca. 2 minuten in het kokende water. Voeg na ca. 1 minuut de doperwten toe. Giet de groenten af en spoel ze met koud water. Fruit de sjalot en de knoflook in de boter. Voeg de groenten toe en warm ze goed door. Hak de overige peterselie fijn en meng hem door de groenten. Breng op smaak met zout, peper en het overige citroensap.

  4. Neem de lamsbout uit de oven en wikkel hem in aluminiumfolie. Laat ca. 20 minuten rusten. Snijd in plakken en serveer met de overige pesto,
    de groenten en de krielaardappels.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)