Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Lamsgehaktballetjes met groene tahini-taboulé

Lamsgehaktballetjes met groene tahini-taboulé

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Maal de tahini, de yoghurt, de peterselie, het citroensap, de knoflook, 2-3 el water en een snufje zout in een keukenmachine glad. Houd apart. Kook de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet indien nodig af en houd apart.

  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballetjes 10-12 minuten op middelhoog vuur gaar. Draai ze regelmatig om.

  3. Schep de granen om met de bieten, de lente-ui, de tomaten, de olijven, de komkommer en de za’atar. Verdeel de taboulé over 4 borden, leg de gehaktballetjes erbovenop en besprenkel met de tahinidressing.

Per portie: 506 kcal | 47 g koolhydraten | 24 g eiwit | 23 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Katy Gilhooly

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!