Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Lamsgehaktballetjes met groene tahini-taboulé

Lamsgehaktballetjes met groene tahini-taboulé

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de tahini, de yoghurt, de peterselie, het citroensap, de knoflook, 2-3 el water en een snufje zout in een keukenmachine glad. Houd apart. Kook de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet indien nodig af en houd apart.

  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballetjes 10-12 minuten op middelhoog vuur gaar. Draai ze regelmatig om.

  3. Schep de granen om met de bieten, de lente-ui, de tomaten, de olijven, de komkommer en de za’atar. Verdeel de taboulé over 4 borden, leg de gehaktballetjes erbovenop en besprenkel met de tahinidressing.

Per portie: 506 kcal | 47 g koolhydraten | 24 g eiwit | 23 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Katy Gilhooly

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)