Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Lamskoteletten met mosterd-sjalotsaus

Lamskoteletten met mosterd-sjalotsaus

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de mosterd-sjalotsaus

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereiding

  1. Doe de koteletten, de ui, de tijm, de knoflook, de cayennepeper en het citroensap in een diepe bakplaat. Besprenkel met zout, peper en 1 tl olie. Schep alles om, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 4 uur, maar liever een nacht, marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140⁰C / hetelucht: 120⁰C). Neem de bakplaat ca. 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Voeg een scheutje water toe aan de bakplaat, dek weer af met aluminiumfolie en bak ca. 15 minuten, tot de koteletten net gaar en zacht zijn. Houd het vlees apart en gooi de andere ingrediënten op de bakplaat weg.

  3. Doe 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur en schroei de helft van de koteletten er 1-1½ minuut per zijde in (ook de vetzijde) zonder het vlees door de pan te bewegen, tot het goudbruin is. Herhaal met de rest van de koteletten. Leg het vlees op een bord en laat rusten.

  4. Doe intussen voor de saus de olie en de boter in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de sjalot 5-6 minuten in de gesmolten boter, of tot hij zacht is. Neem van het vuur en voeg beide mosterdsoorten, het citroensap en de suiker toe. Schenk het braadvocht van het bord met lamskoteletten en 1 el water erbij en klop door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de lamskoteletten met de saus en extra tijm.

Per portie: 503 kcal | 5 g koolhydraten | 27 g eiwit | 42 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Livia Abraham

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!