
Lamskoteletten met mosterd-sjalotsaus
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de koteletten, de ui, de tijm, de knoflook, de cayennepeper en het citroensap in een diepe bakplaat. Besprenkel met zout, peper en 1 tl olie. Schep alles om, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 4 uur, maar liever een nacht, marineren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 140⁰C / hetelucht: 120⁰C). Neem de bakplaat ca. 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Voeg een scheutje water toe aan de bakplaat, dek weer af met aluminiumfolie en bak ca. 15 minuten, tot de koteletten net gaar en zacht zijn. Houd het vlees apart en gooi de andere ingrediënten op de bakplaat weg.
Doe 1 el olie in een koekenpan op hoog vuur en schroei de helft van de koteletten er 1-1½ minuut per zijde in (ook de vetzijde) zonder het vlees door de pan te bewegen, tot het goudbruin is. Herhaal met de rest van de koteletten. Leg het vlees op een bord en laat rusten.
Doe intussen voor de saus de olie en de boter in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de sjalot 5-6 minuten in de gesmolten boter, of tot hij zacht is. Neem van het vuur en voeg beide mosterdsoorten, het citroensap en de suiker toe. Schenk het braadvocht van het bord met lamskoteletten en 1 el water erbij en klop door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de lamskoteletten met de saus en extra tijm.