Lamskoteletten met olijven-sinaasappelsalsa
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Roer voor de salsa de olijven, de sinaasappelschil, de sinaasappelstukjes, de sjalot, de peterselie, de gehakte rozemarijn, de olijfolie en de sherryazijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C). Verhit een gietijzeren koekenpan op hoog vuur tot hij gloeiend heet is en hij een beetje begint te roken. Besprenkel het lamsvlees met de olie en bestrooi met flink wat zout. Leg het vlees met de vetzijde naar beneden in de pan en bak 6-8 minuten. Draai het vlees elke 2 minuten om, tot het rondom goudbruin en geblakerd is.
Voeg de boter, het hele rozemarijntakje en de teentjes knoflook toe aan de pan en schep het bakvet meermaals over het vlees. Zet de pan in de oven en bak 18-20 minuten, tot het vlees medium-rare is.
Neem uit de oven en laat minimaal 10 minuten rusten voor je het vlees in individuele koteletten snijdt. Serveer met de salsa.