Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Lamspasteitjes

Lamspasteitjes

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de boter, de bloem, 1 ei, 1 el melk en een snufje zout een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het deeg ca. 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit er de ui en de knoflook in. Blus af met de rode port. Snijd het lamsvlees, de kalfslever en het ontbijtspek in blokjes. Maal het vlees grof met een keukenmachine of gehaktmolen.

  3. Meng het gemalen vlees met de uien en de knoflook, 2 eieren, de slagroom, 1,5 tl zout en de gekneusde peperkorrels. Zet het mengsel in de koelkast. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Vet de ovenschaaltjes in. Rol 4 porties deeg uit tot cirkels (ca. 15 cm Ø) en bekleed er de ovenschaaltjes mee.

  4. Vul de schaaltjes met het vleesmengsel en zorg dat er geen luchtbellen in zitten. Rol de overgebleven porties deeg uit tot cirkels (ca. 10 cm Ø) en leg deze boven op de pasteitjes. Druk de deegranden goed op elkaar en snijd het overtollige deeg weg. Kneed het overtollige deeg opnieuw tot een bal en rol deze uit. Steek er 4 vormpjes uit, bijvoorbeeld blaadjes.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hete lucht: 150°C / gas: stand 2). Meng de eidooier met 2 el melk en bestrijk het deeg hiermee. Leg de uitgestoken vormpjes in het midden op het deeg en bestrijk deze ook met de eidooier. Bak de pasteitjes ca. 1 uur in de oven.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)