Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Lamsrack met aardappelsalade

Lamsrack met aardappelsalade

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakken van 5 mm dik. Kook de aardappels in 8-12 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet de aardappels af en spoel ze af met koud water.

  2. Hak de raapstelen grof. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge pan. Hak de raapstelen en de hazelnoten met de pecorino fijn in een keukenmachine. Voeg 100 ml olijfolie toe en meng het geheel goed. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Maak de aardappels aan met de pesto en zet ze apart.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in ca. 2 minuten rondom bruin in 1 el olie. Laat het vlees 15-20 minuten verder garen in de oven. Ga voor rosé gebakken vlees uit van een kerntemperatuur van ca. 53-55 °C.

  4. Laat het vlees ca. 3 minuten rusten. Serveer het met de aardappelsalade.

Per portie: 785 kcal | 27 g koolhydraten | 43 g eiwit | 56 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)