Lamsrack met aardappelsalade
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in plakken van 5 mm dik. Kook de aardappels in 8-12 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet de aardappels af en spoel ze af met koud water.
Hak de raapstelen grof. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge pan. Hak de raapstelen en de hazelnoten met de pecorino fijn in een keukenmachine. Voeg 100 ml olijfolie toe en meng het geheel goed. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Maak de aardappels aan met de pesto en zet ze apart.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in ca. 2 minuten rondom bruin in 1 el olie. Laat het vlees 15-20 minuten verder garen in de oven. Ga voor rosé gebakken vlees uit van een kerntemperatuur van ca. 53-55 °C.
Laat het vlees ca. 3 minuten rusten. Serveer het met de aardappelsalade.