Bereiding

1 Snijd de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortels kleiner. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de paprika kleiner.

2 Roer de specerijen met 1 el olie en 2 el azijn tot een glad papje. Breng de rest van de azijn aan de kook en roer er het papje en de suiker doorheen. Breng weer aan de kook en voeg de groente toe. Kook ca. 15 minuten door. Haal de groente met een schuimspaan uit de pan. Roer de maïzena los met wat van het kookvocht. Bind het vocht met de maïzena tot sausdikte. Schenk dit over de groente in schone weckpotten. Laat afkoelen.

3 Maak de aardappels goed schoon en snijd ze in parten. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met 3 el olijfolie. Zet de aardappels samen met de tijm en de teentjes knoflook ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).

4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Schroei kort dicht in 1 el olijfolie. Gaar in 15-20 minuten verder in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Laat het vlees voor het serveren ca. 5 minuten rusten op kamertemperatuur. Serveer met de piccalilly en de aardappels.

Piccalilly is door het toevoegen van de azijn lang houdbaar. In de koelkast blijft het maanden goed.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)