Bereiding

  1. Week een dag van te voren voor de bonen de witte bonen 12 uur in een ruime hoeveelheid koud water.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Verhit een zware, ovenbestendige pan met deksel op het vuur. Bestrooi de lamsschenkel met zout en peper. Verhit 1 el boter en 2 el olie in de pan. Braad de lamsschenkels in ca. 10 minuten rondom goudbruin in de pan. Leg wat tijm en rozemarijn tussen de schenkels, leg de deksel op de pan en zet hem ca. 3 uur in de oven, tot de schenkels gaar en zacht zijn.
  3. Verhit voor de bonen 1 el boter en 1 el olie in een ruime pan en fruit er de pancetta, de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de geweekte bonen, de tomatenblokjes, de rozemarijn, de oregano, de citroenschil en de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en kook de bonen op laag vuur in 1-1,5 uur beetgaar. Proef of de bonen goed gaar zijn. Breng evt. op smaak met zout en peper.
  4. Neem de schenkels uit de oven, verwijder de kruidentakjes en verdeel de bonen er rondomheen. Gebruik niet teveel van het kookvocht van de bonen, de bovenkant moet niet onder het vocht staan.
  5. Strooi de parmezaan en het paneermeel over de bonen en de lamsschenkel en bak het geheel nog 30 minuten verder in de oven.

Tip: Dit gerecht is prima voor te bereiden. Zet dan na stap 4 het geheel in de koelkast en verleng de oventijd bij stap 5 tot ca. 1 uur.

Per portie: ca. 610 kcal 30 g eiwit 25 g vet 52 g koolhydraten

* Lamsschenkel is niet overal verkrijgbaar, je kunt hem online bestellen via beefensteak.nl

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Rob Kerkvliet Styling: Femke van Waveren Locatie: la-tertulia.nu