Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Lamsvlees met gegrilde courgette

Lamsvlees met gegrilde courgette

  • Gemiddeld

  • ca. 6 uur bereidingstijdca. 6 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 135°C / hetelucht: 115°C). Besprenkel het lamsvlees met een beetje olie en bestrooi met flink wat zout en peper. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak hierin het lamsvlees aan beide zijden 2-3 minuten tot het goudbruin is. Leg het vlees in een diepe ovenschaal.

  2. Voeg de wortels, de bleekselderij, de uien, de knoflook en de venkel toe aan het hete bakvet en bak op hoog vuur ca. 5 minuten. Roer om het vocht van het lamsvlees los te maken. Voeg nog 1 tl olie toe als de ingrediënten te droog worden.

  3. Voeg de wijn toe aan de pan en kook tot nog de helft van het vocht over is. Voeg de kippenbouillon toe en verwarm mee. Schenk al het vocht over het lamsvlees in de ovenschaal. Het vlees moet voor de helft onderstaan met vocht; voeg zo nodig wat water toe. Voeg de kruiden toe, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 6 uur in de oven.

  4. Neem het lamsvlees als het gaar is uit de schaal en verwijder voorzichtig het bot. Leg een vel bakpapier op het vlees met daarbovenop een platte bakplaat. Leg iets zwaars op de bakplaat om het lam te pletten. Leg het vlees minstens 3 uur of een nacht in de koelkast.

  5. Schenk intussen de bouillon uit de ovenschaal, schep het vet er met een soeplepel af en kook de saus in tot een dikke jus.

  6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg voor het courgettebijgerecht de uien met de snijzijde naar beneden op een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 15 minuten, voeg de courgette en de lente-ui toe en bak nog 15- 20 minuten.

  7. Maal voor de groene saus alle ingrediënten samen in een keukenmachine om een gladde pasta te maken. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Snijd het lamsvlees in plakken van 2 cm en bak in een pan met 1 el olie aan beide zijden ca. 2 minuten, tot het bruin is. Zet het vlees daarna in 10 minuten in de oven.

  9. Meng de groene saus met de courgette en de ui,schenk de jus over de plakken lamsvlees en serveer.

Per portie: 1068 kcal | 26 g koolhydraten | 41 g eiwit | 80 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lorcan Spiteri Fotografie: David Cotsworth

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)