Langoustinecocktail
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Mix voor de dressing de eieren met de mosterd in een keukenmachine glad. Voeg een snuf zout en peper toe. Meng de zonnebloem- en olijfolie door elkaar in een kan of maatbeker. Laat
de keukenmachine draaien en schenk de olie heel langzaam, in een dun straaltje bij de eieren tot de olie helemaal is opgenomen.Voeg tot slot het citroensap toe en breng op smaak met meer zout en peper. Zet afgedekt in de koelkast. Je hebt maar de helft van de mayonaise nodig voor de dressing, maar de rest kun je in een afgesloten potje tot 1 week in de koelkast bewaren.
Breng ruim water met wat zout aan de kook en blancheer er de tuinbonen ca. 4 minuten in. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Je kunt de tuinbonen eventueel dubbel doppen door het buitenste vliesje tussen je vingers kapot te wrijven en eraf te pellen.
Breng opnieuw ruim water met wat zout aan de kook en zet vast een kom met ijswater klaar. Kook de langoustines 2 minuten, haal ze uit het water en dompel ze direct onder in het ijswater.
Doe dit eventueel in porties zodat je snel te werk kunt gaan en de langoustines niet te ver doorgaren. Breek het pantser open en haal het vlees eruit. Breek de scharen open en haal het vlees er met behulp van een eetstokje uit. Bewaar alle schalen in de diepvries, want je kunt ze later gebruiken voor het maken van een heerlijke bouillon als basis voor bijvoorbeeld risotto.Neem de helft van de mayonaise en roer er de ketchup, de tabasco, de worcestersaus en de cognac doorheen. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Rangschik de sla, de komkommer en de bonen in cocktailglazen of op bordjes, leg daar de langoustines bovenop en druppel de dressing eroverheen. Bestrooi met de bieslook en de cayennepeper. Serveer met de citroenpartjes. Lekker met knapperig brood.