Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Aardappelpuree met procureur, cider en appel.

Langzaam gegaarde procureur met cider en appel

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 15 min. bereidingstijd

Zin in een makkelijke maaltijd die tóch indruk maakt? Probeer deze langzaam gegaarde procureur, een mals en smaakvol stuk varkensschouder. Door de cider en stukjes appel krijgt het vlees een heerlijke zachte en zoete smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Zin in een makkelijke maaltijd die tóch indruk maakt? Probeer deze langzaam gegaarde procureur, een mals en smaakvol stuk varkensschouder. Door de cider en stukjes appel krijgt het vlees een heerlijke zachte en zoete smaak.
Wist je dat?
Er zijn meer dan 7000 appelsoorten, waarvan de Elstar, Jonagold en Goudreinet de meest gegeten appelsoorten in Nederland zijn. Omdat appelbomen voldoende kou nodig hebben om vruchten te produceren, is het Nederlandse klimaat perfect voor de teelt van appels.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Verhit 1 el olie in een grote, ovenbestendige pan.

  2. Bestrooi het vlees met flink wat zout en peper en bak het in porties rondom goudbruin in de pan. Neem al het vlees uit de pan en houd apart op een bord.

  3. Bak de ui in ca. 20 minuten zacht en goudkleurig in het hete bakvet. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog ca. 5 minuten.

  4. Doe het vlees terug in de pan en schenk de cider en de bouillon erbij. Leg het deksel op de pan en zet 90-120 minuten in de oven, tot het vlees gaar en mals is.

  5. Bak intussen de appelpartjes in de boter tot ze goudkleurig zijn. Neem de pan uit de oven en roer de appel, de mosterd en slagroom erdoorheen.

  6. Zet nog ca. 30 minuten in de oven. Roer de kruiden erdoorheen en serveer met aardappelpuree.

Per portie: 580 kcal | 12 g koolhydraten | 31 g eiwit | 42 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Emma Guscott Styling: Tamsin Weston Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!