Latkes
Eenvoudig2 personen15 minuten bereiden
Jonah Freud: "Kleine aardappelpannenkoekjes die met Chanoeka worden gegeten, maar die ik het hele jaar door eet. Ik heb me in mijn leven wel aangewend om ze iets spannender te maken, zo meng ik er verschillende specerijen doorheen of ik doe er bijvoorbeeld geraspte peterseliewortel of courgette in. Lekker bij een gebakken worstjes bijvoorbeeld, of met gerookte zalm en crème fraîche."
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
- 2 eieren
- zout en peper 1 ui (fijngesneden)
- 1 el bloem
- plantaardige olie (om in te bakken)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Rasp de aardappelen. Leg ze in een vergiet en druk er met de handen zoveel mogelijk vocht uit. Klop de eieren los met het zout en de peper. Roer de ui, de geraspte aardappelen en de bloem erdoorheen.
- Verwarm wat olie in een koekenpan. Neem steeds een schepje van het mengsel en leg dit in de hete olie. Druk een beetje plat en bak de latkes op middelhoog vuur. Draai de latkes om en bak ook de andere kant goudbruin. Eet ze heet.