Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Lauwwarme kipsalade met rijst

Lauwwarme kipsalade met rijst

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5). Wrijf de drumsticks in met de kerrie en een ruime hoeveelheid zout. Bak de drumsticks ca. 25 minuten op een rooster in de oven.

  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met wat zout.

  3. Maak de paprika’s en de komkommer schoon en snijd beide in dunne reepjes. Was de sla, laat hem uitlekken en snijd hem in reepjes. Was de lenteuitjes en snijd ze in dunne ringen. Was de koriander en hak hem grof. Giet de rijst af en laat hem uitlekken.

  4. Meng de paprika, de komkommer, de sla, de lenteui en de koriander met de warme rijst. Neem de kip uit de oven en pluk met behulp van 2 vorken het vlees van de botjes. Meng de kip door de rijst. Pers de limoen uit. Breng de salade op smaak met het limoensap, de olijfolie, zout en peper. Serveer met de sambal.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)