
Asian make-over: Broodje gemarineerde beenham
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Dat je van een typisch Hollands broodje beenham ook prima een Aziatische streetfoodsnack kunt maken, bewijzen de sauzen van Lee Kum Kee.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd eventueel het zwoerd op deĀ beenham ondiep kruislings in. Meng de knoflook en de gember met de PlumĀ Sauce en de Char Siu Sauce. Wrijf deĀ beenham in met het mengsel. Marineer afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.Ā Neem de beenham ca. 30 minuten voorĀ bereiding uit de koelkast.
Kneed intussen voor de coleslaw deĀ witte kool met het zout stevig door totĀ de kool glazig wordt. Kneed de bieslook,Ā het sesamzaad en de Chinese Style VinaigretteĀ Dressing erdoorheen. Bewaar totĀ gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Leg de ham in een braadslee en bak hem ca. 50 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 65°C. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de ham met een scherp mes in dunne plakken.
Meng de mayonaise met de ChiuĀ Chow Chili Oil. Halveer de broodjes.Ā Rooster ze eventueel kort op de snijkantenĀ in een droge grill- of koekenpan.Ā Bestrijk de onderste helft van deĀ broodjes met de chilimayonaise. VerdeelĀ er wat coleslaw en wat plakken beenhamĀ overheen. Beleg met de bovenste helftĀ van de broodjes.









