Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Asian make-over: Broodje gemarineerde beenham

Asian make-over: Broodje gemarineerde beenham

In samenwerking met Lee Kum Kee.
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Dat je van een typisch Hollands broodje beenham ook prima een Aziatische streetfoodsnack kunt maken, bewijzen de sauzen van Lee Kum Kee. 

Bereiding

  1. Snijd eventueel het zwoerd op de beenham ondiep kruislings in. Meng de knoflook en de gember met de Plum Sauce en de Char Siu Sauce. Wrijf de beenham in met het mengsel. Marineer afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Neem de beenham ca. 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.

  2. Kneed intussen voor de coleslaw de witte kool met het zout stevig door tot de kool glazig wordt. Kneed de bieslook, het sesamzaad en de Chinese Style Vinaigrette Dressing erdoorheen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Leg de ham in een braadslee en bak hem ca. 50 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 65°C. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de ham met een scherp mes in dunne plakken.

  4. Meng de mayonaise met de Chiu Chow Chili Oil. Halveer de broodjes. Rooster ze eventueel kort op de snijkanten in een droge grill- of koekenpan. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de chilimayonaise. Verdeel er wat coleslaw en wat plakken beenham overheen. Beleg met de bovenste helft van de broodjes.

De producten van Lee Kum Kee zijn te koop bij Albert Heijn, Jumbo en in Chinese winkels. Kijk voor het complete aanbod sauzen op Lee Kum Kee.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)