Bereiding

Het door consumenten en Chinese chefs gewaardeerde merk bestaat al 130 jaar en levert wereldwijd de smaken uit het oosten in de vorm van chili-olie, wok- en marinadesauzen en sinds kort ook vinaigrettes. Voor de marinade van de beenham koos foodies Lee Kum Kee’s zoetzure pruimensaus waarin je een hint gember proeft- hij doet het ook geweldig in desserts. In combinatie met de hartige Char Siu Saus hoef je aan de ham weinig meer te doen; alleen nog even de oven in. Mayonaise spicen we up met Chiu Chow Chili Olie (niet uitschieten!) en de traditionele coleslaw krijgt zijn smaak van de nieuwste telg in de Lee Kum Kee-familie: Chinese Style Vinaigrette Dressing. Dit wil je proeven!

  1. Snijd eventueel het zwoerd op de beenham ondiep kruislings in. Meng de knoflook en de gember met de Plum Sauce en de Char Siu Sauce. Wrijf de beenham in met het mengsel. Marineer afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Neem de beenham ca. 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
  2. Kneed intussen voor de coleslaw de witte kool met het zout stevig door tot de kool glazig wordt. Kneed de bieslook, het sesamzaad en de Chinese Style Vinaigrette Dressing erdoorheen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Leg de ham in een braadslee en bak hem ca. 50 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 65°C. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de ham met een scherp mes in dunne plakken.
  4. Meng de mayonaise met de Chiu Chow Chili Oil. Halveer de broodjes. Rooster ze eventueel kort op de snijkanten in een droge grill- of koekenpan. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de chilimayonaise. Verdeel er wat coleslaw en wat plakken beenham overheen. Beleg met de bovenste helft van de broodjes.

De producten van Lee Kum Kee zijn te koop bij Albert Heijn, Jumbo en in Chinese winkels. Kijk voor het complete aanbod sauzen op Lee Kum Kee.