Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Lemon-curdtartelettes met gekonfijte citroen

Lemoncurd tartelettes met gekonfijte citroen

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Breng 100 g suiker met 250 ml water aan de kook. Was de biologische citroen met heet water, wrijf hem droog en snijd hem in zeer dunne schijfjes. Verdeel de citroen over de bodem van een ovenschaal en schenk de hete suikersiroop eroverheen. Konfijt de citroenschijfjes ca. 2 uur in de oven tot ze glazig zijn. Schep de siroop regelmatig over de schijfjes.

  2. Pers het sap uit 6 citroenen. Smelt 100 g boter. Kluts 4 eieren met 150 g suiker en de maïzena. Voeg de gesmolten boter en het citroensap toe. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Neem van het vuur als de lemon curd net kookt en laat afkoelen.

  3. Kneed 150 g boter met 75 g suiker, de vanillesuiker, een snufje zout en 1 ei door elkaar. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rol het deeg uit tot een dikte van ca. ½ cm. Steek er cirkels (ca. 11 cm Ø) uit en bekleed er de tartelettevormpjes mee. Vul het deeg met bakbonen en bak de deegbodems in ca. 10 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en bak het deeg nog ca. 5 minuten verder. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  5. Karamelliseer de citroenschijfjes licht onder de hete grill (blijf erbij) of met een crème-brûléebrander. Vul de afgekoelde deegbakjes met de lemon curd. Leg op de lemon curd de citroenschijfjes. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Per portie: 416 kcal | 62 g koolhydraten | 4 g eiwit | 16 g vet

touch.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)