Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Libanees platbrood

Libanees platbrood

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los de gist op in ca. 100 ml lauwwarm water. Meng het meel met het zout op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden. Schenk het
    gistmengsel in het midden en kneed de bloem er van buiten naar binnen doorheen. Voeg 1 el olijfolie toe en kneed verder tot een soepel deeg. Laat afgedekt ca. 30 minuten rijzen.

  2. Bestuif een werkblad en een deegroller royaal met bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot hele dunne cirkels. Bak de broden in een droge koekenpan aan beide zijden goudbruin.

  3. Rooster de walnoten in een droge pan. Pel de knoflook. Maal de walnoten met de knoflook, de paprika en de feta fijn. Roer er 2 el olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de za’atar.

Per portie: 396 kcal | 29 g koolhydraten | 11 g eiwit | 25 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)