Libanees platbrood
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Los de gist op in ca. 100 ml lauwwarm water. Meng het meel met het zout op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden. Schenk het
gistmengsel in het midden en kneed de bloem er van buiten naar binnen doorheen. Voeg 1 el olijfolie toe en kneed verder tot een soepel deeg. Laat afgedekt ca. 30 minuten rijzen.Bestuif een werkblad en een deegroller royaal met bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot hele dunne cirkels. Bak de broden in een droge koekenpan aan beide zijden goudbruin.
Rooster de walnoten in een droge pan. Pel de knoflook. Maal de walnoten met de knoflook, de paprika en de feta fijn. Roer er 2 el olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de za’atar.