Bereiding
- Snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui. Was de wortels, maar schil ze niet, snijd ze in stukken van 3 centimeter. Snijd de bleekselderij in stukjes.
- Zet een grote ovenbestendige braadpan op middellaag vuur, schenk er 3 eetlepels olijfolie in en voeg de fijngesneden groenten toe. Fruit 8 minuten en roer dan de oregano en tomatenpuree door. Bak 1 minuut mee, voeg de gepelde tomaten, kaneel en
- 250 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten op laag vuur koken. Voeg peper en zout toe.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schep de bonen in de tomatensaus. Roer goed door, leg het deksel op de pan en zet 25 minuten in de oven.
- Haal uit de oven, roer er een scheutje water of groente-bouillon door en zet zonder deksel 15 minuten terug in de oven.
- Haal de pan weer uit de oven, roer een flinke scheut olijfolie door de tomatensaus en zet nog 5 minuten terug.
- Hak de peterselie fijn. Haal voor de laatste keer uit de oven (eigenlijk is dit al een work-out, hè), laat 5 minuten op het aanrecht rusten en serveer warm. Maak af met de peterselie.
Smaakt goed met stokbrood en rijst.
