Limoenrijst met gepocheerde kip
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de basmatirijst. Doe de rijst, 200 ml water, het limoensap en een snufje zout in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes doorkoken tot het water is opgenomen. Haal de pan van het vuur en zet hem opzij met het deksel erop zodat de rijst door kan stomen.
Doe de kipfilet, de kokosmelk en genoeg kippenbouillon zodat de kip helemaal onderstaat in een kookpan. Voeg het limoengras en de limoenblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Pocheer de kip 8-12 minuten tot hij gaar is. Voeg de paksoi en de peultjes toe en kook nog ca. 2 minuten verder.
Roer de rijst los met een vork en roer de koriander en de geraspte limoenschil erdoorheen. Haal de kip uit de pan en snijd in plakken. Verdeel de rijst, de kip, de groenten en een lepel pocheervocht over twee kommen. Serveer met nog wat extra koriander en de limoenpartjes.