
Limonade van waterkefir
Eenvoudig
Bereiding
Was alle benodigdheden die je voor de kefir gaat gebruiken in heet water met zeep (mes, lepels, pot). Laat aan de lucht drogen. Vul de pot met het mineraalwater, voeg de suiker toe en roer tot hij is opgelost. Strooi de waterkefir erin, sluit de pot en laat 48 uur fermenteren (niet in direct zonlicht).
Was voor de tweede fermentatie de afsluitbare fles in heet water met zeep en laat aan de lucht drogen. Doe de suiker en het limoensap in de fles. Zeef het kefirwater door de plastic zeef (in een metalen zeef gaan de kefirkorrels dood) en schenk het in de fles. Sluit de fles en schud hem zodat de suiker oplost. Laat 24-48 uur op kamertemperatuur fermenteren. Open en sluit de fles af en toe om de druk van de fles te halen.
Schenk de limonade in een glas met ijs en eventueel een schijfje limoen. De opgevangen kefirkorrels kun je opnieuw in een schone pot met water en suiker laten fermenteren. De kefirkorrels blijven in het suikerwater ca. 3 weken houdbaar in de koelkast.