Linguine met venkel, garnalen en warme tomaat-sjalottendressing
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Verhit 100 ml olijfolie in een pan en fruit er de sjalot in. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Blus de sjalotten af met het tomatensap en voeg de tomatenblokjes en de balsamico toe. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan. Snijd de venkel in parten en bak de parten ca. 3 minuten in de olie. Voeg de garnalen toe en bak nog ca. 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de basilicum grof. Giet de pasta af, meng er 1 el olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Roer de basilicum door de tomatendressing. Verdeel de pasta over borden, leg er de venkel en de garnalen bovenop en maak af met de tomatendressing.