Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
weekmenu: Mac & cheese

American mac & cheese

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

De basis van mac ’n cheese recepten bestaat uit pasta (vaak macaroni), bechamelsaus en flink veel kaas. Om het helemaal gemakkelijk te maken, gebruiken de Amerikanen het liefste ongezoete koffiemelk om de bechamelsaus mee te maken. Say what?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de pangrattato

Lees verder na de advertentie

De basis van mac ’n cheese recepten bestaat uit pasta (vaak macaroni), bechamelsaus en flink veel kaas. Om het helemaal gemakkelijk te maken, gebruiken de Amerikanen het liefste ongezoete koffiemelk om de bechamelsaus mee te maken. Say what?

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout tot hij net beetgaar is. Kluts de eieren met de melk en de mosterd.

  2. Doe voor de pangrattato het brood in een keukenmachine en maal tot grove kruimels. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de broodkruimels al omscheppend in 4-5 minuten goudbruin en knapperig in. Voeg de overige ingrediënten voor de pangrattato toe en bak nog 1 minuut. Schep de pangrattato in een kom.

  3. Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Roer de boter erdoorheen. Voeg het ei-melkmengsel en de helft van de kaas toe en verwarm al roerende op laag vuur. Voeg geleidelijk de rest van de kaas toe, terwijl je blijft roeren, tot je een mooie, gladde kaassaus krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de pangrattato.

Per portie: 644 kcal | 46 g koolhydraten | 30 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!