Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en wat zout. Giet af.
  2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoorheen en bak 3-4 minuten. Voeg de melk al kloppend met een garde beetje bij beetje toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Breng aan de kook en kook 2-3 minuten zodat de saus wat indikt. Voeg 200 g cheddar toe en laat hem al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de macaroni door de saus. Schep alles over in een ovenschaal (20×30 cm) en bestrooi met 2 el cheddar. Bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.

Per portie: ca. 685 kcal
30 g eiwit | 33 g vet | 65 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann