Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim kokend water en wat zout. Giet af.
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoorheen en bak 3-4 minuten. Voeg de melk al kloppend met een garde beetje bij beetje toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Breng aan de kook en kook 2-3 minuten zodat de saus wat indikt. Voeg 200 g cheddar toe en laat hem al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de macaroni door de saus. Schep alles over in een ovenschaal (20×30 cm) en bestrooi met 2 el cheddar. Bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.
Per portie: ca. 685 kcal
30 g eiwit | 33 g vet | 65 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann