Mac ‘n’ cheese met ham en uitjes
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
2 minuten wachttijd2 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout beetgaar. Giet af, spoel kort onder de koude kraan en laat uitlekken.
Smelt de boter in een pan en bak er de prei in 7-10 minuten goed zacht in. Roer de bloem erdoorheen en bak 3-4 minuten. Roer geleidelijk de melk erdoorheen en vervolgens 2 tl mosterd. Roer de kazen erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Voeg de macaroni toe en meng goed door elkaar.
Meng in een kom de hamblokjes, de zilveruitjes, de augurk en 1 tl mosterd.
Maal voor de knoflookgratin het brood fijn in een keukenmachine en meng de overige ingrediënten erdoorheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de helft van het macaronimengsel in een ovenschaal. Verdeel het hammengsel eroverheen en verdeel het overige macaronimengsel eroverheen. Verdeel de knoflookgratin eroverheen en bak ca. 30 minuten in de oven goudbruin.