Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Mac ‘n’ cheese met ham en uitjes

Mac ‘n’ cheese met ham en uitjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • 2 minuten wachttijd2 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout beetgaar. Giet af, spoel kort onder de koude kraan en laat uitlekken.

  2. Smelt de boter in een pan en bak er de prei in 7-10 minuten goed zacht in. Roer de bloem erdoorheen en bak 3-4 minuten. Roer geleidelijk de melk erdoorheen en vervolgens 2 tl mosterd. Roer de kazen erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Voeg de macaroni toe en meng goed door elkaar.

  3. Meng in een kom de hamblokjes, de zilveruitjes, de augurk en 1 tl mosterd.

  4. Maal voor de knoflookgratin het brood fijn in een keukenmachine en meng de overige ingrediënten erdoorheen.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de helft van het macaronimengsel in een ovenschaal. Verdeel het hammengsel eroverheen en verdeel het overige macaronimengsel eroverheen. Verdeel de knoflookgratin eroverheen en bak ca. 30 minuten in de oven goudbruin.

Per portie: 531 kcal | 38 g koolhydraten | 28 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Amber de Florio

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)