Macaronigratin met gerookte cheddar
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet af en spoel kort onder koud stromend water. Rasp de cheddar.
Smelt 30 g boter in een pannetje op laag vuur. Roer de bloem erdoorheen. Bak de bloem ca. 2 minuten op laag vuur. Voeg al roerend geleidelijk de melk toe en kook tot een dikke bechamelsaus. Neem van het vuur. Roer er 150 g cheddar doorheen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Pel de knoflook, halveer het teentje en wrijf er de ovenschaal mee in. Vet de ovenschaal in met boter. Roer de macaroni door de bechamelsaus en vul de ovenschaal ermee. Bestrooi met de overige cheddar en bak in ca. 30 minuten goudbruin in de oven.