Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Maïs-fetapannenkoekjes met bacon hartig ontbijt

Maïs-fetapannenkoekjes met bacon

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Pannenkoeken met een twist. Alleen al bij het lezen van dit recept voor maïs-fetapannenkoekjes met bacon, begint het water ons in de mond te lopen. Het zoute van de bacon en feta, het zoete van de honing en maïs en net dat kleine beetje pit van de lente-uitjes. Jum!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 70°C / hetelucht: 50°C). Meng de mais, de lente-ui, de feta, de koriander, de eieren, de melk, de bloem, het bakpoeder en de gedroogde chilivlokken met wat zout en peper.

  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep, afhankelijk van de grootte van je pan, een paar eetlepels van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten aan beide zijden of tot ze goudbruin kleuren. Houd ze warm in de oven terwijl je van het overige beslag pannenkoekjes bakt.

  3. Serveer de pannenkoekjes met bacon en ahornsiroop, honing of chilisaus.

Per portie: 89 kcal | 7 g koolhydraten | 5 g eiwit | 5 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)