Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Makreel met witte wijn en peperkorrels uit de oven

Makreel met witte wijn en peperkorrels uit de oven

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd hem in schijfj es. Pel de ui en snijd hem in ringen. Doe de ui en de knoflook met de peperkorrels, de witte wijn en 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat ca. 5 minuten afkoelen.

  2. Was de courgettes en snijd of rasp ze in dunne reepjes. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht:150°C / gas: stand 2). Bestrooi de makreelfilets met zout. Giet de olijfolie in een ovenschaal en leg er de makreelfilets in. Giet het wijnmengsel over de vis. Zet de ovenschaal ca. 10 minuten in de oven.

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Voeg de courgettereepjes ca. 1 minuut voor het einde van de kooktijd toe aan de pasta. Giet de pasta af, laat hem goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Meng de boter door de pasta en breng op smaak met zout en peper.

  4. Neem de ovenschaal uit de oven en schep voorzichtig de vis eruit. Serveer de makreelfilets op de pasta en schep er wat van het kookvocht met de uiringen overheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)