Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een vierkant bakblik (ca. 20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier.

2. Klop 250 g boter, 125 g basterdsuiker, het vanille-extract en het amandelextract met een handmixer romig. Voeg de bloem, het rijstmeel en het amandelmeel toe en spatel erdoorheen met een houten lepel. Gebruik je handen om er een zacht deeg van te kneden. Verdeel het deeg in tweeën.

3. Rol een helft van het deeg uit ter grootte van het bakblik en leg het op de bodem. Druk het deeg aan zodat het zo plat mogelijk in het blik ligt. Verdeel de marmelade eroverheen.

4. Rol het overige deeg op een vel bakpapier uit ter grootte van het bakblik. Prik het deeg in met een vork en verdeel het amandelschaafsel eroverheen. Druk de amandelen een beetje aan. Leg het deeg op de marmelade. Bak het shortbread 35-40 minuten of tot het goudbruin is in de oven. Besprenkel met basterdsuiker en laat afkoelen. Snijd in 12 stukken.

* Zelf marmelade maken? Dat doe je zo!

Per portie: ca. 386 kcal
4 g eiwit | 21 g vet | 44 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Fotografie: Alex Luck Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush