Bereiding
1 Kook de eieren hard in ca. 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui er in ca. 8 minuten goudbruin in. Voeg de koriander en het venkelzaad toe en bak het geheel ca. 2 minuten tot het aroma vrijkomt.
2 Voeg de garam masala, het chilipoeder en de kurkuma toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten op laag vuur. Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de tomaat, de kokosmelk en 100 ml water toe aan de specerijen en breng het geheel aan de kook. Laat ca. 20 minuten rustig sudderen.
3 Verwarm de eieren in de saus, breng op smaak met zout en dien direct op. Lekker met naan.
Per portie: ca. 272 kcal
18 g eiwit
19 g vet
5 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie