Meatloaf met venkel
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Hak het witbrood in een keukenmachine tot fijne kruimels. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng het broodkruim, de knoflook, de ui, het venkelzaad, de tomatenpuree, de groenepeperkorrels, de eieren en het gehakt in een grote kom tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet een patévorm of cakeblik in. Schep het gehaktmengsel in de vorm en strijk het glad. Bedek de paté met het ontbijtspek. Bak het gehaktbrood ca. 1 uur in de oven.
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat ca. 2 uur afkoelen. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met boerenbrood, grove mosterd en tafelzuur.