Bereiding

Gehaktbrood is eigenlijk het broertje van de gehaktbal. Zelf maken is makkelijker dan je misschien wel denkt. 

  1. Hak het witbrood in een keukenmachine tot fijne kruimels. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng het broodkruim, de knoflook, de ui, het venkelzaad, de tomatenpuree, de groenepeperkorrels, de eieren en het gehakt in een grote kom tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet een patévorm of cakeblik in. Schep het gehaktmengsel in de vorm en strijk het glad. Bedek de paté met het ontbijtspek. Bak het gehaktbrood ca. 1 uur in de oven.
  3. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat ca. 2 uur afkoelen. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met boerenbrood, grove mosterd en tafelzuur.

Per portie: ca. 874 kcal
65 g eiwit | 52 g vet | 34 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp