Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Mechouiasalade

Mechouiasalade

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
Mechouiasalade is een recept uit Tunesië dat vaak als mezze wordt geserveerd bij een borrel of zomers feestje.
Tip
Vul de mezze aan met muntthee, olijven, komkommer en Turks brood.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 205°C). Leg alle groenten op een bakplaat en wrijf alles in met 2 el olijfolie. Rooster de groenten 40-45 minuten, draai ze halverwege de baktijd om. Bak tot de groenten helemaal zacht zijn en de buitenste lagen verkoold en helemaal zwart zijn.

  2. Schep de groenten op een snijplank (liefste met een vochtrand of gleuf) terwijl ze heet zijn, bedek ze met vershoudfolie en laat afkoelen tot je ze kunt hanteren.

  3. Pel de aubergine, de paprika’s, de pepers en de tomaten voorzichtig en gooi de schilletjes weg. Hak het vruchtvlees tot een grove puree. Besprenkel met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Serveer de mechouiasalade op een mooi bord met de eieren en de zwarte olijven.

Per portie: 177 kcal | 8 g koolhydraten | 5 g eiwit | 13 g vet

Receptuur en foodstyling: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)