Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Mediterrane visstoof

Mediterrane visstoof

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Onwijs veel smaak, heel makkelijk om te maken. Deze visstoof met heekfilet staat binnen een handomdraai op tafel. Lekker met een salade ernaast.
Julie
"Je kunt de heekfilet ook vervangen door een andere witvis, bijvoorbeeld kabeljauw."

Bereiding

  1. Verhit de olie in een diepe koekenpan op hoog vuur en bak de venkel, de ui en de knoflook er ca. 1 minuut in. Schenk de bouillon erbij, breng op laag vuur aan de kook en laat ca. 5 minuten koken, tot de venkel beetgaar is.

  2. Roer het paprikapoeder, de tomaten, de azijn en een snufje suiker erdoorheen en laat ca. 5 minuten zachtjes koken tot het mengsel een beetje is ingedikt. Leg de vis in het mengsel en leg het deksel op de pan. Laat nog ca. 5 minuten garen tot de vis zacht en helemaal gaar is. Bestrooi met de peterselie en serveer met knapperig brood.

Per portie: 253 kcal | 14 g koolhydraten | 26 g eiwit | 9 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (4 stemmen)