Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
mie met garnalen

Mie met garnalen

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Pel de ui en snijd hem in ringen. Wentel de uienringen door de bloem. Verhit 2 el olie in een pan en bak de uienringen goudbruin en knapperig. Laat de uienringen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
  2. 2 Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Bestrooi de garnalen met zout en peper. Verhit 2 el olie in een pan en bak de garnalen ca. 2 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Blus de garnalen af met het limoensap, de sambal en de sojasaus. Meng de spinazie kort door de garnalen, zodat hij net slinkt.
  3. 3 Giet de mie af en laat hem goed uitlekken. Serveer de mie met de garnalen en de spinazie en bestrooi met de krokante uien.
Per portie: 515 kcal | 64 g koolhydraten | 25 g eiwit | 18 g vet

Foto: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)