Miniloempia’s met halloumi en feta-yoghurtdip
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de frituurolie in een frituurpan of andere stevige pan met dikke bodem tot 180°C.
Doe voor de dip de yoghurt, de olie en de feta in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde dip. Breng op smaak met de oregano, de munt, wat honing en peper.
Dep de halloumi droog met keukenpapier en snijd hem in repen van 1-1,5 cm dik. Bestrijk elk loempiavel in het midden met 1 el ajvar, leg hier bovenop één reep halloumi. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol daarna stevig op als een loempia. Herhaal dit met de rest van de vellen tot de halloumi op is.
Frituur de loempia’s in ca. 2 minuten per kant in de hete olie knapperig en goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de olie, bestrijk met honing en bestrooi met de gemalen amandelen. Serveer de loempia’s met de dip.