Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Loempia's met halloumi

Miniloempia’s met halloumi en feta-yoghurtdip

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In een burger, aan een spies en zelfs in loempia’s. Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner.

Bereiding

  1. Verhit de frituurolie in een frituurpan of andere stevige pan met dikke bodem tot 180°C.

  2. Doe voor de dip de yoghurt, de olie en de feta in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde dip. Breng op smaak met de oregano, de munt, wat honing en peper.

  3. Dep de halloumi droog met keukenpapier en snijd hem in repen van 1-1,5 cm dik. Bestrijk elk loempiavel in het midden met 1 el ajvar, leg hier bovenop één reep halloumi. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol daarna stevig op als een loempia. Herhaal dit met de rest van de vellen tot de halloumi op is.

  4. Frituur de loempia’s in ca. 2 minuten per kant in de hete olie knapperig en goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de olie, bestrijk met honing en bestrooi met de gemalen amandelen. Serveer de loempia’s met de dip.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)