Bereiding

Je lief verrassen met een lekker gerecht, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Deze pasteitjes maak je van tevoren, bewaar je in de vriezer en verwarm je op de avond zelf nog even in de oven.

  1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipdijfilet in twee porties lichtjes goudbruin. Schep de kip uit de pan. Voeg de prei en de champignons toe aan de pan en bak 5-10 minuten tot de prei zacht is. Zet de pan opzij.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Smelt de boter in een grote steel- of kookpan op laag vuur en voeg portiegewijs 100 g bloem toe. Roer het geheel glad. Voeg de melk portiegewijs toe en roer tot alle melk is opgenomen. Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot de saus dikker wordt. Roer de mosterd erdoorheen.
  3. Roer de kip, de prei en de champignons door de roomsaus. Verdeel het geheel over 6 ovenschaaltjes, zet opzij en laat afkoelen. Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot de dikte van een euromunt. Steek 6 cirkels die groot genoeg zijn om de schaaltjes te bedekken uit het deeg. Verdeel het deeg over de ovenschaaltjes. Steek figuurtjes zoals hartjes of sterretjes uit het overige deeg.
  4. Decoreer de ovenschaaltjes met de figuurtjes. Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak de pasteitjes ca. 30 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Laat de pasteitjes ca. 10 minuten afkoelen voor het serveren. Serveer met groenten of een lekkere salade.

Wil je ze op een later moment opdienen? Laat ze dan volledig afkoelen en bewaar ze in vershoudfolie in de vriezer. Verwarm ze voor het opdienen 35-40 minuten in de oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

Per portie: ca. 663 kcal 24 g eiwit 43 g vet 43 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Anna Glover