Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
weekmenu Miniplaattaartjes met tomaat

Miniplaattaartjes met tomaat

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaart met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier
Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaart met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Pureer de bonen met 1 el water en breng op smaak met de oregano, de knoflook, zout en peper.

  2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met de bonenpuree, maar houd rondom een rand van ca. 1 cm vrij. Beleg met de cherrytomaten en de uienringen en bestrooi met de mozzarella. Bestrijk de randen met wat ei en bestrooi met het maanzaad. Bak de taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. Haal de taartjes uit de oven, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het basilicum, zout en peper.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!