Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
MonChoutaart

MonChoutaart

In samenwerking met MonChouĀ®
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Luchtig, romig en gewoonweg onweerstaanbaar: deze MonChoutaart is een absolute topper. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een heerlijke taart, met dit recept scoor je altijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
12

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Luchtig, romig en gewoonweg onweerstaanbaar: deze MonChoutaart is een absolute topper. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een heerlijke taart, met dit recept scoor je altijd.
Tip
Grovere suiker zorgt voor een korrelige structuur, zeker als je met verse roomkaas werkt in eenĀ no-bakeĀ taart. In de oven smelt de suiker, bij deze taart is dat niet het geval. Kies daarom voor fijne suiker, hierdoor blijft de taart romig en zacht.

Bereiding

  1. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat even weken. Vermaal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels of stop ze in een diepvrieszak en plet ze met een deegroller fijn. Smelt ook de boter.

  2. Bekleed de bodem van een springvorm (ca. 20 cm Ƙ) met bakpapier en kwast de randen in met wat boter. Meng de koekkruimels in een kom met de overige boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  3. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet apart. Klop de roomkaas met de kristalsuiker in ca. 5 minuten luchtig.

  4. Knijp de gelatine uit en verwarm hem samen met 4 el water in een pannetje tot de gelatine opgelost is, maar laat het niet koken. Roer 2-3 el slagroom door de opgeloste gelatine. Spatel het gelatinemengsel door de overige slagroom.

  5. Spatel de slagroom voorzichtig door de roomkaas. Verdeel de vulling over de koekjesbodem en strijk glad.

  6. Haal 5 el saus (zonder kersen) uit het blik vlaaifruit en verdeel in kleine hoopjes over de taart. Maak met behulp van een prikker een mooie swirl in het roomkaasmengsel. Laat de MonChoutaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  7. Haal de taart uit de koelkast en uit de vorm. Zet de taart op een taartplateau, verdeel het vlaaifruit eroverheen en garneer met kleine blaadjes munt. Snijd de MonChoutaart in punten en serveer.

Per portie: 370 kcal | 39 g koolhydraten | 3 g eiwit | 22 g vet

Receptuur en styling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Sander Damen

Variatie
Wil je een andereĀ toppingĀ dan kersen? Dat kan natuurlijk. Het liefst kiezen we in dat geval voor seizoensfruit. Maar let op; sommige fruitsoorten zoals kiwi en ananas zorgen ervoor dat de gelatine zijn werk niet meer kan doen. Dit wil je vermijden, dus kies eerder voor aardbeien of bosbessen.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (37 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!