Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Monkeybread met sriracha-honingglazuur

Monkeybread met sriracha-honingglazuur

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een kleine pan tot lauwwarm. Neem van het vuur en roer de gist erdoorheen. Laat ca. 10 minuten staan. Meng 500 g bloem met de suiker en het zout in een kom en schenk het melk-gistmengsel erbij . Roer alles door elkaar tot een plakkerig deeg. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed in ca. 10 minuten tot een glad deeg. Leg het deeg in een schone, met olie ingevette kom, dek af en laat ca. 1 uur en 30 minuten op een warme plaats rij zen tot het in volume is verdubbeld.

  2. Stort het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkblad en draai er ca. 30 balletjes ter grootte van een golfbal van. Vul ieder balletje met 1 tl mozzarella, sluit goed af en draai weer tot een mooi balletje. Vet een springvorm met losse bodem (ca. 24 cm Ø) goed in met olie. Leg de deegballetjes naast en op elkaar in de vorm. Laat afgedekt nog ca. 1 uur en 30 minuten rij zen op een warme plek tot de balletjes mooi gerezen zijn.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak het brood in ca. 45 minuten goudbruin in de oven. Verhit de boter met de knoflook in een kleine pan en fruit 1-2 minuten. Voeg de sriracha en de honing toe en roer alles glad. Laat het brood in de vorm, op een rooster, ca. 5 minuten afkoelen. Verwijder voorzichtig de vorm. Bestrijk het brood rondom met de srirachasaus en serveer nog warm.

Per portie: 428 kcal | 56 g koolhydraten | 13 g eiwit | 17 g vet

© Olive magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Howard Shooter Foodstyling: Esther Clark Styling: Luis Peral

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)